Category: Politiko MAG

1 2 3 57 10 / 563 POSTS
Shuhet përkthyesi i Tomas Manit, në shqip. Plasari: Një lajm i hidhur për kulturën shqiptare

Shuhet përkthyesi i Tomas Manit, në shqip. Plasari: Një lajm i hidhur për kulturën shqiptare

Afrim Koçi, nje nga personalitet e rralla të përktihmit në gjuhën shqipe, i vlerësuar me disa çmime, si brenda e jashtë shtetit, nga sot do t’i mungoj ...
Unioni i Gazetarëve Shqiptarë shpall konkursin për çmimet “Vangjush Gambeta 2017”

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë shpall konkursin për çmimet “Vangjush Gambeta 2017”

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë, me mbështetje të JTI shpall konkursin për dhënien e çmimeve "Vangjush Gambeta 2017”, për raportimin më të mirë ekonomik ...
Shqipëria ende nuk është gati për mua

Shqipëria ende nuk është gati për mua

Një bisedë me poeten Ardita Jatru. Ajo jeton në Selanik dhe është autore e disa librave me poezi. Jatru flet për mallin dhe moskuptimet me atdhe ...
Si e mori nofkën ‘poeti’ Dritëro Agolli dhe aventurat në gjimnazin e Gjirokastrës

Si e mori nofkën ‘poeti’ Dritëro Agolli dhe aventurat në gjimnazin e Gjirokastrës

Pas përfundimit të luftës në zonat ku ajo kishte qenë intensive shkollat u mbyllën. Për këtë arsye, Dritëro Agollit ju desh të zhvendosej në Gjirokast ...
Dy ditët e burgut të Kadaresë kur ishte 12 vjeç

Dy ditët e burgut të Kadaresë kur ishte 12 vjeç

Shkrimtari i madh Ismail Kadare kur ishte 12 vjeç ishte përfshirë në një aventurë e cila konsiderohej e rrezikshme për kohën, ai kishte ndërtuar disa ...
Agron Tufa ‘mban ditar’ për një ditë. ‘Shëtitje’ me shkrimtarin më 22 shtator 2017

Agron Tufa ‘mban ditar’ për një ditë. ‘Shëtitje’ me shkrimtarin më 22 shtator 2017

“Si ishte 22 Shtatori yt?” Politiko.al hap rubrikën "Dita e një shkrimtari'. Ne do t'ju kërkojmë  disa prej shkrimtarëve shqiptarë në të gjith ...
“KOKOFEST” nderon Yllka Mujon dhe Olta Dakun

“KOKOFEST” nderon Yllka Mujon dhe Olta Dakun

Festivali i Komedisë “KOKOFEST”, i mbajtur në qytetin e Korçës, ka nderuar me dy çmimet e para; Yllka Mujon, si “Aktorja më e mire”, me personazhin e ...
Ekspertja gjermane Hovestädt: Hapja e dosjeve sekrete, proces i vështirë. Gjemania ka 20 vjet që e ka nisur …

Ekspertja gjermane Hovestädt: Hapja e dosjeve sekrete, proces i vështirë. Gjemania ka 20 vjet që e ka nisur …

Hapja e dosjeve - Në tetor, nis procesi i hapjes së dosjeve të ish-Sigurimit të Shtetit, Autoriteti do të publikojë informacione mbi të vërtetën e dy ...
Arrestimi i dytë i At Zef Pllumi. U shpëtoi kufitarëve, por e kapën punëtorët e Pyjores

Arrestimi i dytë i At Zef Pllumi. U shpëtoi kufitarëve, por e kapën punëtorët e Pyjores

Kanë kaluar 50 vjet nga  arrestimi i dytë i At Zef Pllumit dhe historiani dhe gazetari Kastriot Dervishi, ish-kreu i Arkivit të Ministrisë së Bre ...
Teatri “Metropol” fillon sezonin e ri me veprën “Euridita”

Teatri “Metropol” fillon sezonin e ri me veprën “Euridita”

Teatri “Metropol” fillon sezonin e ri me veprën “Euridita”, me date 5 Tetor 2017. Piramida është vendi ku do të vendoset premiera. Vepra është shkr ...
1 2 3 57 10 / 563 POSTS
error: Content is protected !!