Category: OP & ED

1 2 3 31 10 / 305 POSTS
“Kufiri te thana” i Zabitit për grekët

“Kufiri te thana” i Zabitit për grekët

Naum Mara Një intervistë e ish politikanit Zabit Brokaj, preku sërish një çështje mjaft të ndjeshme të politikës së jashtme shqiptare – atë të marr ...
Kambana që bie për Universitetin publik; përtej duelit Fuga-Çili

Kambana që bie për Universitetin publik; përtej duelit Fuga-Çili

Alfred Lela Universitet i Tiranës, ai që njihet si Publiku, apo 'shtetërori' nga një grup njerëzish kritikë me performancën apo statusquo-në e tij, ...
Luftë apo fraksione në PD?

Luftë apo fraksione në PD?

Fitim Zekthi Ajo që ndodhi në mbledhjen e kryesisë së PD, me zhurmën dhe sulmet ndaj kryetarit Lulzim Basha, me përgjimet e shëmtuara që u bënë aty ...
Pse intelektualët shqiptarë e urrejnë liberalizmin?

Pse intelektualët shqiptarë e urrejnë liberalizmin?

Gentian Gaba Pse intelektualët shqiptarë nuk e duan liberalizmin? Liberalizmi, edhe pas dështimit historik të diktaturës komuniste, gëzon pak simpa ...
Fraksionet janë mendim politik, jo pus Mezini

Fraksionet janë mendim politik, jo pus Mezini

Alfred Lela Astrit Patozi është vënë në krye të një 'fashe kryengritëse' në Partinë Demokratike të quajtur 'Lëvizja për Ringritjen e PD'. Deri më t ...
Tri Unazat e hekurta që rrethojnë PD

Tri Unazat e hekurta që rrethojnë PD

Neritan Alibali Partia Demokratike ndodhet sot para një prej sfidave më të mëdha në historinë e saj 27-vjeçare. Si rrallë herë, (ndoshta vetëm në v ...
Diktaturat jetёgjatёsohen nga njerёzit pa humor

Diktaturat jetёgjatёsohen nga njerёzit pa humor

Arlinda Guma Romanin “Tre vetë në një barkë“ (Pa përmendur qenin), e kam kërkuar në çdo librari. Përgjigjia ishte e njëjtë: -Nuk e kemi! (Qen ...
Prek Cali dhe Peza n’Fest: Lufta (jo)Civile për Kujtesën

Prek Cali dhe Peza n’Fest: Lufta (jo)Civile për Kujtesën

Alfred Lela Komunistët e fituan Luftën Civile në Shqipëri, të cilën e patën pagëzuar 'Nacionalçlirimtare' dhe 'antifashiste'. Kjo fitore do të kish ...
‘Skënderbeu i mbuluar’, fetë dhe rreziku i “militantizmit ateist”

‘Skënderbeu i mbuluar’, fetë dhe rreziku i “militantizmit ateist”

Naum Mara Ateistët përbëjnë një pjesë jo të pakët të shoqërisë shqiptare. Nuk janë të vetëdeklaruar në regjistrimet e fundit të përgjithshme (mbase ...
Kanun me babën nuk ka!

Kanun me babën nuk ka!

Gentian Gaba  Nuk ke çfarë t’i bësh, kur Sali Berisha flet një pjesë e gjerë e opinionit publik pret të dëgjojë 'Ungjillin sipas Doktorit'. Ës ...
1 2 3 31 10 / 305 POSTS
error: Content is protected !!