Category: LIBRA&IDE

1 2 3 4 10 / 35 POSTS
Shuhet përkthyesi i Tomas Manit, në shqip. Plasari: Një lajm i hidhur për kulturën shqiptare

Shuhet përkthyesi i Tomas Manit, në shqip. Plasari: Një lajm i hidhur për kulturën shqiptare

Afrim Koçi, nje nga personalitet e rralla të përktihmit në gjuhën shqipe, i vlerësuar me disa çmime, si brenda e jashtë shtetit, nga sot do t’i mungoj ...
Shqipëria ende nuk është gati për mua

Shqipëria ende nuk është gati për mua

Një bisedë me poeten Ardita Jatru. Ajo jeton në Selanik dhe është autore e disa librave me poezi. Jatru flet për mallin dhe moskuptimet me atdhe ...
Agron Tufa ‘mban ditar’ për një ditë. ‘Shëtitje’ me shkrimtarin më 22 shtator 2017

Agron Tufa ‘mban ditar’ për një ditë. ‘Shëtitje’ me shkrimtarin më 22 shtator 2017

“Si ishte 22 Shtatori yt?” Politiko.al hap rubrikën "Dita e një shkrimtari'. Ne do t'ju kërkojmë  disa prej shkrimtarëve shqiptarë në të gjith ...
Një letër ankese e Bukowski-t për censurën

Një letër ankese e Bukowski-t për censurën

Në vitin 1985 pati një ankesë nga një lexues lokal, stafi i Bibliotekës Publike në Nijmegen vendosi ta heqë librin e Charles Bukowski-t, “Tales of Ord ...
Nga ditari i Lasgush Poradecit: M’a rrëmbyen egërsisht, m’a vranë…

Nga ditari i Lasgush Poradecit: M’a rrëmbyen egërsisht, m’a vranë…

Ky është një fragment i dhimbshëm nga ditari i poetit Lasgush Poradeci. Po e postojmë me lejen e së bijës, Marie Poradecit, të cilën e falënderojmë pë ...
Diktaturat jetёgjatёsohen nga njerёzit pa humor

Diktaturat jetёgjatёsohen nga njerёzit pa humor

Arlinda Guma Romanin “Tre vetë në një barkë“ (Pa përmendur qenin), e kam kërkuar në çdo librari. Përgjigjia ishte e njëjtë: -Nuk e kemi! (Qen ...
Biseda me Hans-Joachim Lanksch/ …zogjtë në qiell janë shqiptarë. Glasat që bien nga lart qënkan të të huajve

Biseda me Hans-Joachim Lanksch/ …zogjtë në qiell janë shqiptarë. Glasat që bien nga lart qënkan të të huajve

Bisedë me përkthyesin gjerman Hans-Joachim Lanksch   Për shkak të njohjes me Lanksch-in, u mëdysha disi, nëse në këtë bisedë duhej t’i drej ...
“E more vesh? U sëmur me fruth djali i filanit. E de, u sëmur nga të lexuarit e shumtë(!)”

“E more vesh? U sëmur me fruth djali i filanit. E de, u sëmur nga të lexuarit e shumtë(!)”

ÇFARЁ PO LEXON ARLINDA GUMA? Në kujtimet e saj të fëmijërisë, Arlinda Guma, shkrimtare, veçon frikën e prindërve të saj se mos sëmurej nga të lexua ...
Tre njerëz të ndryshëm, para shumë vitesh, më dhuruan të njëjtin libër… që nuk do e lexoja as nën kërcënim me armë

Tre njerëz të ndryshëm, para shumë vitesh, më dhuruan të njëjtin libër… që nuk do e lexoja as nën kërcënim me armë

ÇFARE PO LEXON NEDA BALLUKU  Pyetjet janë po ato, por a është Neda e njëjta? Ajo zgjodhi t'i përgjigjej një herë të dytë së njëjtës intervistë ...
Shano tregon për autografin e Gramoz Pashkos. “Kush e quan veten të djathtë dhe patriot duhet të lexojë At Zef Pllumin”

Shano tregon për autografin e Gramoz Pashkos. “Kush e quan veten të djathtë dhe patriot duhet të lexojë At Zef Pllumin”

ÇFARE PO LEXON DRITAN SHANO? Dritan Shano nuk është një njeri i lehtë. Por, nuk qëndron këtu vështirësia e tij. Ai mendon dhe vepron si i krishterë ...
1 2 3 4 10 / 35 POSTS
error: Content is protected !!