BIG READS Archives - Politiko.al

Category: BIG READS

“Kufijtë janë të përkohshëm”. Korrespondenca prekëse mes Alber Kamysë dhe Boris Pasternakut

“Kufijtë janë të përkohshëm”. Korrespondenca prekëse mes Alber Kamysë dhe Boris Pasternakut

“Eshtë e pavërtetë të thuhet se kufijtë nuk ekzistojnë. Ata ekzistojnë, përkohësisht. Por në të njëjtën kohë ekziston një forcë e krijimtarisë dhe së ...
Nixon-Kennedy, kur imazhi u bë “mbret”

Nixon-Kennedy, kur imazhi u bë “mbret”

Pasqyrimi i atij debati të parë presidencial të shfaqur në televizion, një prej katër të tillëve që u zhvilluan atë verë, shënoi një pikë kthese në zg ...
A mundet islami të jetë sistem qeveritar për një shtet modern?

A mundet islami të jetë sistem qeveritar për një shtet modern?

Ibn Warraq Pyetjet, kritikat dhe librat e studiuesve që kritikuan islamin dhe u përndoqën ...vijon Ali Abd al-Raziq, një sheik në universitet ...
Mendimtarët muslimanë kundër Muhametit dhe Kuranit. Pse?

Mendimtarët muslimanë kundër Muhametit dhe Kuranit. Pse?

Ibn Warraq ...vijon  (Pjesa e parë këtu) Në  vitin 1280, në Bagdad, u shfaq një libër i paharrueshëm i shkruar në arabisht nga filozofi dhe fizi ...
Pse nuk jam musliman

Pse nuk jam musliman

‘Pse nuk jam musliman,’ një libër i shkruar nga Ibn Warraq, është një kritikë e Islamit dhe Kuranit. U botua fillimisht nga Prometheus Books në Shtete ...
Albert Einstein: Bota, siç e shoh unë

Albert Einstein: Bota, siç e shoh unë

Nëse mendojmë ekzistencën dhe përpjekjet tona, zbulojmë menjëherë që të gjithë veprimet dhe dëshirat tona janë të lidhura me ekzistencën e njerëzve të ...
6 / 6 POSTS
error: Content is protected !!