U ndryshua ligji elektoral, konflikt fizik mes deputetëve të parlamentit turk - Politiko.al

U ndryshua ligji elektoral, konflikt fizik mes deputetëve të parlamentit turk

U ndryshua ligji elektoral, konflikt fizik mes deputetëve të parlamentit turk

Deputetë e parlamentin turk janë përfshirë në një konflikt fizik pas miratimit të disa neneve të reja të ligjit elektoral.

Opozita akuzon partitë që sugjeruan ndryshimet, atë për ligj dhe drejtësi të Erdoganit dhe lëvizjen nacionaliste se duan të ushtrojnë presion ndaj votuesve kurdë në rajonet juglindore të vendit, në mënyrë që ata ta kenë të pamundur të votojnë për partitë që i përfaqësojnë në parlament.

Ndryshimet në ligj parashikojnë që kutitë e votimit të quhen të vlefshme edhe nëse nxirren të pavulosura nga qendra e votimit.

Gjithashtu do të lejohet hyrja e forcave të sigurisë brenda qendrave të votimit, mjafton të thirren nga një votues.

 

COMMENTS

error: Content is protected !!