Zbuloni arsyen se përse unaza e martesës vihet në gishtin e katërt - Politiko.al

Zbuloni arsyen se përse unaza e martesës vihet në gishtin e katërt

Zbuloni arsyen se përse unaza e martesës vihet në gishtin e katërt

Legjenda kineze shpjegojnë arsyen se përse unaza e martesës vihet në gishtin e katërt.

Sipas kësaj legjende kineze, çdo gisht i dorës ka kuptimin e saj. Gishti i madh i paraqet prindërit, gishti tregues vëllezërit dhe motrat, ndërsa gishti i mesëm paraqet veten tuaj.

Gishti afër të voglit, përkatësisht gishti i katërt i dorës simbolizon partnerin, ndërsa gishti i vogël i simbolizon fëmijët.

Ekziston edhe një shpjegim simbolik, të cilin edhe ju vetë mund ta verifikoni. Pra, bashkoni majat e gishtave të të dyja duarve dhe lakoni vetëm gishtat e mesëm, shkruan Telegrafi.

Provoni t’i ndani gishtat e mëdhenj (prindërit). Do t’i ndani, sepse nga ata do të duhej të ndaheshit në një moment të jetës. Nuk do të jetoni përgjithmonë bashkë. Pastaj, sërish bashkoni.

Po ashtu provoni me gishtat tregues dhe me gishtat e vegël. Do të mund t’i ndani. Gishti tregues paraqet vëllezërit dhe motrat, ndërkaq ndarja tregon edhe atë që një ditë secili do të ketë rrugën e vet.

E njëjta gjë është edhe me fëmijët – kur të rriten secili do të shkojë rrugës së vet.

Bashkoni gishtat dhe provoni t’i ndani gishtat afër gishtave të vegjël. Nuk do të mund t’i ndani, e pra kjo tregon për lidhjen e pandashme midis jush dhe partnerit tuaj bashkëshortor.

COMMENTS

error: Content is protected !!