Ndërtimi i HEC-eve mbi “Tajlandën” shqiptare, Voltana Ademi shkresë kyeministrit dhe dy ministrive - Politiko.al

Ndërtimi i HEC-eve mbi “Tajlandën” shqiptare, Voltana Ademi shkresë kyeministrit dhe dy ministrive

Ndërtimi i HEC-eve mbi “Tajlandën” shqiptare, Voltana Ademi shkresë kyeministrit dhe dy ministrive

Njoftimi për shpalljen e kompanisë fituese për ndërtimin e HEC-eve mbi lumin e Shalës, ka ngjallur reagimin e banorëve të zonëse , të cilës shprehen se kjo do të ketë ndikim negativ në turizmin dhe do shkaktojë probleme të shumta në biodiversitetin.

Banorët shprehen se qeveria duhet të ndikojë në zhvillimin e turizmit dhe jo të ndërtojë HEC-e.

Kryebashkiakja e Shkodrës Voltana Ademi u ka dërguar një shkresë dy ministrive dhe kryeministrit Edi Rama ku thekson se ky koncesion dëmton rëndë dispozitat ligjore dhe konventet për të drejtat e zonave të mbrojtura.

SHKRESA dërguar Ministrisë së Energjitikës dhe Infrastrukturë, Ministrisë së Mjedisit dhe kryeministrit Rama:

 

COMMENTS

error: Content is protected !!